Dorën ti ma zgjate:Vilson Mersinllari


Dorën ti ma zgjate.

——————-

Dorën ti ma zgjate, kur kisha nevoje

ne atë kohe kur ndjehesha, i rrezuar

kur isha i ri,dhe me aspak përvojë

me dukej vetja,si nje Diell i perenduar.

Me afrove pranë vetes,kurajo me dhe

me tregove rrugën, nga unë te vrapoja

mos ju ndaj vargjeve, shkruaj me the

qe ne ato momente, fillova te vargëzoja.

Qe nga ajo kohe, unë kurrë s’te jam ndare

pranë teje ç’do dite, eci me hapat e mi

për mua je e bukur,je idhull,e pa pare

ti je ajo qe me zgjate dorën, ti moj Poezi.