Drita ime:Angjelina Gjeka Murtezi


DRITA IME

Endem si flakë

në qiellin e zbehte të vetmisë,

drita ime feks si pishtar dhe shoh mëngjese të plagosur

copa shpirtërash të thyera,

fletë të bardha të hedhuna tej

kepuce të braktisuna

yje të mbështjellë

nen sqetullat e dhimbjes.

Kurse sirenat e zhgënjimit

lëshuan alarmin.

Dielli i mekun

përcjell funeralin e andrrave të

këtij shekulli me inçest modern.

About Post Author