Dritat e kuqe dhe të bardha në qiell mbi Las Vegas ndezin raportet e UFO-ve


Dritat e kuqe dhe të bardha në qiell mbi Las Vegas ndezin raportet e UFO-ve

Dritat mund të shiheshin përmes reve. 

Dhjetra dëshmitarë dolën në rrjetet sociale për të postuar fotografi dhe videoklipe të fenomenit të pazakontë ajror.Ndërsa sigurisht nuk është e pazakontë të shohësh drita në qiell mbi Las Vegas, fenomeni në qiellin e natës mbi Sin City muajin e kaluar ishte në dukje diçka pak më e pazakontë.

E përbërë nga drita të ndezura kuqe dhe të bardha që shkëlqenin nëpër re, spektakli ishte i mjaftueshëm për të nervozuar shumë njerëz në tokë dhe misteri u përfshi shpejt në të gjithë rrjetet sociale.

Mjafton të thuhet se pamjet nuk kishin gjasa të ishin rezultat i vizitave jashtëtokësore, por, ndoshta më intriguese, ato nuk ishin domosdoshmërisht për ndonjë lloj avioni konvencional.

Sipas Shërbimit Kombëtar të Motit, fajtori më i mundshëm ishte një lloj fenomeni atmosferik magjepsës i njohur si ‘shtyllat e dritës’.

Shtyllat e gjata të dritës shumëngjyrëshe që shtrihen në qiell duken si sfondi i përsosur për pushtimin e afërt të alienëve, por në realitet, shtyllat e dritës janë një efekt i zakonshëm që mund të gjendet në të gjithë botën,” shkroi agjencia në faqen e saj të internetit.

“Ata vijnë nga lart – jo jashtëtokësorë, por kristale të vogla akulli që varen në atmosferë. Akulli është shumë i hollë, në formë si pllaka me faqe gjashtëkëndore.”

“Kur akulli shkon poshtë nëpër ajër, ai bie afër horizontalisht.”

“Në krye dhe në fund janë fytyrat me më shumë sipërfaqe. Akulli është shumë reflektues, kështu që kur drita godet ato fytyra më të gjera, ajo kthehet rreth e rrotull dhe reflekton më shumë kristale akulli.”