Dualizëm-Imer Hysa


DUALIZEM

Herë herë jam, si pylli i gushtit

që trembet nga një fije shkrepse

e herë si shtrati i lumit

që i frikësohet një shiu vjeshte.

Herë herë jam, si pemë e lulëzuar

që pret me ankth ta puthin bletët

e herë si ajo era e dëshpëruar

që shkund nga degët, frutat e fletët.

Herë herë jam, si rruga e ndriçuar

dashuruar me hapa kalimtarësh

e herë si djaloshi i dashuruar

që vallëzon mbi këmbë valltarësh.

Herē herë më kaplon plogështia

dhe s’më pëlqen të hedh një hap

e herë më vërsulet mërzia

të më mbyllë vrullshëm çdo kanat.

E tillë është jeta, ngjan me një det’

herë e qetë dhe herë me dallgë.

kjo jetë, përplasje është, dualitet

herë të lumturon, herë të hap plagë…

Mund të jetë një imazh i 1 person dhe duke buzëqeshur