Duke ëndërruar-Vilson Mersinllari


Shpesh herë kam ëndërruar,për një Paqe në Botë

duke bërë në mëndjen time,udhëtime imagjinare

duke shkuar nëpër vende,që si i magjinon dot

shkatërruar dhe djegur,nga luftërat–barbare.

Me Pëllumbin e bardhë,bashkë sikur kam udhëtuar

me Sqepin mbante,degën e Ullirit me gjethe plot

në udhëtimin imagjinar,sëbashku,të dy kemi shkuar

duke kërkuar nga të gjithë Popujt,një Paqe ne Botë.

Dega e Ullirit,që Pëllumbi me sqepin e tij mbante

është pema e shenjtë e Paqes,për të gjithë në Botë

era e djegur e barutit,donte gjethet të na i thante

por në udhëtimin tone,gjethet e Ullirit,nuk na i thau dot.

Rendëm,fluturuam në Male,kaluam fusha,Oqeane ,Dete

udhëtuam kudo mbrëmjeve,udhëtuam nëpër Mëngjeze

vetëm dicka na beri ne të dy shumë për vete

që Popujt nëpër Botë,kishin,një fije -Shprese.