Duke shёtitur nё qilimin prej guri…Spasse Thanasi⦁ Qyteti i Gjirokastrёs ngjan si yll qё ndricon nё
supin e maleve plot kёngё, si njё qilim i veshur
me kalldrёm shumёngjyrёshe gurёsh radhe-radhë…

……………………………………………….NGA SPASSE THANASI


Gjirokastra kacavjerrur nё faqen e malit
Nuk shqitet qё aty sikur qameti tё bёhet
Bregu i lartё pёrbri Grihatit
Pёrcjell çastin e lumtur gjithё krenari
Tek kullat e larta tё Kёshtjellёs
Me teqe tё vetmuar rrethuar me qeparisa…

Lagjet, pёrrenjtё dhe urat qё lidhin pjesёt e qytetit
Lёshojnё mallin prej majёs sё Malit tё Gjerё
Fluturojnё kohrave duke shёndritur e vezulluar
Rrezet e diellit , si para argjendi hedhur nё qiell…

Sfond gurёsh i qendisur
Nё pёlhurё rrugёsh tё pjerrёt
Nё sheshin e Pazarit plot ngjyrime
Peizazhet bёjnё heshtur serenata dashurie !…

Frymon bukuria
Me pirgje tё mjegullёs mijёvjeçare
“Gostia e yjeve” nё sytё e mi ka
Agimet e shekullit nё trokitjen e qytetёrimit!…

Nёn petkun e “traditёs sё dikurshme”
Bukuria e peizazhit me “dashuri tё dehura”
Sjell nёn dritёn e praruar tё hёnёs
Lёvizje universale nё “lёmin”, qё mbёshtjell rruzullin!…

 Sfond gurёsh i qendisur,/ Nё pёlhurё rrugёsh tё pjerrёt,/ Nё sheshin e Pazarit plot ngjyrime,/ Peizazhet bёjnё heshtur serenata dashurie !...