Dy fëmijë mbijetojnë për një muaj në pyllin tropikal të Amazonës


Dy vëllezër të rinj u zhdukën së fundmi në pyllin e dendur tropikal dhe u gjetën të gjallë për mrekulli 27 ditë më vonë.

Sipas raportimeve, Glauco dhe Gleison Ferreira – 6 dhe 8 vjeç – shkuan në pyllin tropikal pranë shtëpisë së tyre familjare në shtetin Amazonas të Brazilit më 18 shkurt për të kapur zogj dhe nuk u kthyen.

Zhdukja e tyre shkaktoi një kërkim të furishëm dhe të gjerë duke përfshirë 260 vullnetarë, duke përfshirë punonjës me përvojë kërkimi dhe shpëtimi, të cilët kaluan ditë të tëra duke u përpjekur për t’i gjetur ata.

Me motin e keq që pengonte përpjekjet, kërkimi u ndërpre pas një jave, megjithatë një numër i konsiderueshëm njerëzish vazhduan të dilnin në pyllin tropikal gjithsesi me shpresën për të gjetur djemtë.

E pabesueshme, 27 ditë më vonë, një burrë që kishte prerë dru pranë Palmeira raportoi se kishte dëgjuar një fëmijë duke qarë në pyllin aty pranë – 22 milje nga vendi ku Glauco dhe Gleison ishin zhdukur.

Kur shkoi për të hetuar, ai zbuloi dy djemtë që të dy ishin shumë të gjallë.

Edhe pse ishin të kequshqyer, të dehidratuar dhe të mbuluar me kafshime dhe plagë, ata ishin në gjendje jashtëzakonisht të mirë shëndetësore dhe u shëruan mjaft shpejt pasi u dërguan në spital.

“Ata janë të kequshqyer dhe kanë disa infeksione të lëkurës, veshit dhe shpinës”, tha pediatri Eugenio Tavares. Frekuenca e frymëmarrjes është normale; ata nuk kanë kollë.

Besohet se dy djemtë mbijetuan duke pirë shiun dhe ujin e lumit dhe duke ngrënë fruta të egra.

Fakti që ata zgjatën kaq gjatë pa ndihmën e jashtme nuk është aspak i mrekullueshëm.