Dy libra tē rinj poetik pēr atdheun nga autori Ilmi Tahiri


Pardje njē ditē para 17 Shkurtit tē pērvjetorit tē gjashtēmbēdhjetē tē Pavarēsisē sē shtetit tē Kosovēs u botuan dy librat e ri poetik” E bukura Shqipēri”, dhe “Pēr ty atdhe ” nga unē autori Ilmi Tahiri nga Zhitia e Podujevēs .

Faleminderit gjithē bashkēpuntorēve tē librit, e posaqērishtē falēnderim dhe mirēnjohje tē thellē gjithē miqēve sponzor qē falē mbēshtetjes sē tyre financiare u mundēsua botimi i tyre dhe dalja nē dritē e 1050 copē libra me peshē letrare artistike dhe kombētare pēr atdheun dhe letērsinē e sotme kombētare .

Falē Zotit brenda katēr viteve unē si poet autor arrita ti botoj tri vēllimet e para poetike pēr atdheun

” Sytē kah atdheu “

” U ktheva atdhe ” dhe

“Pēr ty Kosovē “.tē botuara tē tri pērnjēherė nē 2020. dhe tani mē 16 shkurt 2024 edhe dy vēllimet e fundit tashmē tē publikuara para jush lexues miq tē dashur ,si njē ėmbēlsirē e shkrirē me festēn e Pavarēsisē sē Kosovēs gjithandej gēzim dēshirē e arrirē.

“E bukura Shqipēri dhe

” Pēr ty atdhe “.

Zoti im kēto pesē libra tē shkruara dhe tē botuara nga unē bēj dritē . bekim,unitet dhe ribashkim pēr kombin dhe atdheun tonē tē dashur dhe krenarē .

Vērtet ndjej njē gēzim tē dyfishtē qē kēto dy ĺibra e gjetēn dritēn e botimit nē prag tē ditēs mē tē shenjtē tē Pavarēsisē sē Kosovēs sonē tē dashur heroike , ku shumē poezi nē kēto dy libra iu janē kushtuar Kosovēs lirisē sonė, shumē heronjēve dhe dēshmorēve patrotēve qē dhuruan jeten gjakun e tyre pēr lirinē dhe ribashkimin e atdheut .

Po po erdhēn nē jetē nē kētē ditē prag feste gēzim dritē pēr atdheun si bekim , ndērsa pēr mua arritje dhe njē sukses i mbushur plotē mjaltērim , botim dhe festim bashkē tejkaluan edhe tej gēzim, pēr atdheun dhe kombin ndriçim .Me miq patriot veprimtarē afaristē tē ndritur nga mērgata jonē nē Amerikē ,Kanada Gjermani Holandē dhe nga llapi krenar i atdheut gjeta mbēshtetje tē shpejtē dhe sponzorim pēr kēto libra pēr botim ,

Zoti ju bekoftē sponzor qē bashkė me penēn dhe shpirtin tim bashkē me ju kombit dhe atdheut po i dhurojmē dritē art letērsi atdhedashuri ndēr breza dritē lartēsim dhe trashēgim.

Agim Aliçkaj , Dali Musliu , Egzon Ibrahimi , Elio H Ahmetaj, Emin Alimi ,Ervin Tinaj kryetar Shoqata Kelmendi , Eduart Zeneli , Luan Rekaliu , Naim Rekaliu , Rexhep Dema , Valentino Mitaj , Shpëtim Tahiri , Mehdi Isufi , dok Pashko R Camaj .

Nga autori Ilmi Tahiri Podujevē.

Faleminderit o Zot qē na i dhurove kēto mundēsi edhe bekim.