Dy poete laçiane vlera në poezinë shqipe-Nga Ruzhdi Keraj


Dy poete laçiane vlera në poezinë shqipe

Nga Ruzhdi Keraj

Dy Laçiane ,nji matematikanë ,komshija e jeme e bija e dy prindve te mrekullishëm dhe vajza e brishte nxansja e zonjes teme ne gjimnazin e Laçit..

Gjithshka ishte e pa pritun per mu kur i hutum ndesha ne vargje te bukura ne mendime hutuse dhe te vlerta te dy poeteve Valbona Kolaveri dhe Meri Bo.

Tuj mos pretendu me ba kritikun si kompetent ne poezi ,as si njì analizus i mirëfilltë i vargjeve te dy poeteve, gjithmonë tuj respektu shijen time dhe njohjen deri diku si lexues recites dhe kompozitor i shume vargjeve te kthyer ne tinguj ,kam guximin dhe knaqesin te pranoj se dy poetet jo vetem janë vlerat ma te spikatuna te poezise qe lindi ne nji qytet te vogël por sot janë edhe dy vlera te spikatura ne poezine Shqipe.Te shkruash poezi asht bukur ,gjithkush ka dëshirë te thurë vargje tuj ja kushtu vendit ,vajzës, mëngjeseve ,por poet nuk te bane vetëm dëshira me shkru ,poeti ka nji muze te veçantë qe lind me te , rritet me te ,udhëton me te dhe vdes me te ,pra jo çdo njeri qe shkruan vjersha asht poet ,dy l acianet Kolaveri dhe Meri Bo kanë le me muzën e poetit.