Dy sy shihen-Ruzhdi Keraj


dy sy shihen

n’paqyren e kroit

dhe buzet thithin

prej pllamve te durve

kristalet e ftofte

qe gurgullojne e bijne

e paqtohen

ne perqafimin e lule

deleve

ku zukatin bletet

e zogjt shamatare

kerkojne te dashunat

e tyne aty a

,diku mbi peme

ose ma nalte ne ndonji

re tuj ndej kacavare

me u msheh e me lujt

me te dashtunin

kukafshehtas

flladi lajmetare solli

nji kange

qe ju ngjit buzve

te etuna te vajzes

dhe mbeti aty

si puthja e pare!