Dy trendafila…!Meri Kusi


Meri Kusi

Ka shume lloje trendafilash.
Me ngjyra te ndryshme.
Me aroma kundermuese dhe pa arome.
Kane vetem bukuri genjeshtare.
Po nuk i dua’ nuk jane bio..!

Petalet e trendafilave jane: delikate.
Shkelqejne ne mengjes’ nga rrezet e diellit.

Te dehin sikur jane te perkryera.
Prandaj bej kujdes.
Se te ngulin’ gjembin..!

Dy jane me te bukurit.
Por ndryshojne shume nga njeri tjetri..

Njeri vetem njeher lulezon.
I vyshken petalet’ e me nuk celin.

Kurse i dyti eshte: plot arome e vese.
Zemren tende e ben pranvere…!

Lulezon ne bore e acar.
Nuk i trembet suferinave..
Largon ferrat qe i presin rrugen..

Te con drejt lumturise se pafund.
Eshte gjithe ngjyra e bukuri.
Plot jete’ shprese e dashuri..!

Prandaj njeriu per miresi.
E respekton trendafilin e pare.
Po per trendafilin e dyte.
Gjithe boten e fal..!

Eshte fat i madh per njerine.
Qe zoti krijoi : kete trendafil..

Adhuroje’ mbroje ‘dashuroje.
Eshte fati yt.
Ky me i bukuri.
Trendafil…!