Dymbëdhjetë “Rrëfime” dhe një “Lutje”-Azem Baliaj


– 1 –

Perdite perendojne zotat qe duan te lumnojne boten.

Perdite po shtohen zotat qe “hurpin” boten si goten.

– 2

Perdite perendojne zotat e beses e te burrerise.

Perdite po shtohen zotat e dredhes e te pabesise.

– 3 –

Perdite perendojne zotat e perqafimeve te ciltra.

Perdite po shtohen zotat e perqafimeve me “filtra”.

– 4 –

Perdite perendojne zotat e mendimtarit te lire.

Perdite po shtohen zotat qe na “falin” zinxhire.

– 5 –

Perdite perendojne zotat e vizioneve te medha.

Perdite po shtohen zotat qe me rrena bejne kala.

– 6 –

Perdite perendojne zotat e lirive te paskajores.

Perdite po shtohen zotat e fjalorit te nevojtores.

– 7 –

Perdite perendojne zotat qe Atdheun e duan pa hile.

Perdite po shtohen zotat qe Atdheun matin me kile.

– 8 –

Perdite perendojne zotat bamires si Nane Tereza.

Perdite po shtohen zotat qe projektojne te “zeza”.

– 9 –

Perdite perendojne zotat model Krisht e Muhamet.

Perdite po shtohen zotat qe kryq-faljen e quajne xhep.

– 10 –

Perdite perendojne zotat qe bekonin besimtar e ateist.

Perdite po shtohen zotat shume fytyresha,pluralist.

– 11 –

Perdite perendojne zotat e mesazheve te poetit.

Perdite po shtohen zotat qe lepijne valixhen e mbretit.

– 12 –

Perdite perendojne zotat qe botes paqe i urojne.

Perdite po shtohen zotat qe zotin keq fotokopjojne.

– …dhe nje lutje! –

O Bote shtatemiliardeshe KUSHTRO tok me nje ze:

O jam Bote e cmendur, o ZOTI per mua eshte NJE!

Lezhe,07.11.2015.-ajb-