Dyzet e ca…Kasam Shaqirvela


(bashkudhëtares së jetës)

Sa udhë bashkë kemi bërë

Ne të dy e dimë bukur mirë…

Dhe e mbushëm një jetë të tërë

N’pëshpëritje nga muzgu në të gdhirë.

*

Dhe udha rënie-ngritjet i mban

Ndryshe s’do të quhej jetë…

Sa herë shpirtit tim i duhej një xhan

Ti më rrije pranë si i rri trupit një siluetë.

*

Dyzet e ca vjet më durove…

Sa desha të t’shohë një herë t’hidhëruar

Po ti në heshtje veç më dashurove

S’të ngeli kohë për t’u zemëruar.

*

Ti qe dhe je si një lule në zgjim

Që nuk fishket dimer e verë…

Je nektar për shpirtit tim…

Aroma që sjell pranverë.

*

Edhe unë duket të kem qenë i tillë

Ndjenjat prej zemrës përjetohen

Ata ia dhurojë shpirtit të bukurën idilë

Se përjetimet, me fjalë, nuk tregohen!

*

Njëri-tjetrin për jetë zgjodhëm mike

Madje dhe bohemçe vargjet t’i qëndisa

Bujarisë sate i përkulem moj fisnike

Nga zemra për zemrën urimet t’i nisa.

© Kaso Vela

Mund të jetë një imazh i 1 person, syze, kravatë dhe teksti

Të gjitha reagimet: