E bukur shtëpia ime-


Mund të jetë një imazh i 1 person dhe duke buzëqeshur

Shiko, shtëpia ime private,

e rrethuar me gjelbërim,

se krahasoj as me pallate,

rriten shegë,agrume e ullinj

Se ndjej veten tê mërzitur,

nga vuajtjet,vitet e moshës,

Nëpër bahçe duke shetitur

me ajrin e pastêr si me hatër.

Rriten në oborrin e shtëpisè,

lulegjyra,trendafila e zambak,

çohem herët mëngjes i vadis,

me kujdes,me kové e sapllakë.

Sa nxjerr syrinl dielli i mëngjesit,

e ngrohé tokën,buzëqeshin lulet,

shkoj pi kafenê lartè ballkonit,

ftoj e komëshinë,vjen pranë ulet.