E bukura hënë-Aferdita Selishtaj


E bukura hënë

Me ty moj hënë e bukur

Me ty flasin shumë

Të thurin vargje

thurin dhe këngë.

Se bukurin tënde

Nuk e ka as një

E ëmbël e qetë

Të jepë shpresë në jetë.

Me ty moj hënë e bukur

Me ty ndajmë çdo gjë

Të mira të keqe

SI thua me as një.

Jeta

Jeta është e bukur

SI lule pranvere

Vaditje do për ditë

Të çelë lule të reja.

Në rrugën e jetës

Ka edhe pengesa

Mjafton që ta duash

Çdo gjë kapërcehet.

Në këtë rrugë të bukur

Veç njëherë kalon

S’ka këthimë mbrapa

Të bëshë çfarë ke lënë.