E bukura ime-Gjelina Maçi Keçi


E BUKURA IME

Kur na shohin

Tek puthemi stinë e pa stinë…

Në sytë e tu,

Më fton një oqean me dashuri,

E thellë tij gjej thesarin me florinj

Të ruajtur aty nga hyjnitë

Deti me perlat e tij

Na ka zili.

Dhe lulet shumngjyrëshe,

Që kundërmojnë aromë.

Livallin e malit,

E braktisin dimrit në ngricë e stuhi,

E ne të dy duhemi kohë e pakohë,

Ndjenjën e gdhendim në perjetësi.

Ti je e bukura ime,

Që shkrinë ortekë bore,

Dora më dridhet,

Kur përkëdhel gjirin tënd të bardhë

Çaste magjike përjetoj me ty,

Me puthje buzësh,

Dilemat e jetës ikin

E udhët hapen,

Zinxhirët këputen e unë fluturoj,

Qiellin kap me dorë

E nga bukuria jote

Yjet dehur bien prehërit tënd,

E të dy dehemi,

Duke pirë në kupa të arta të bekuarën dashuri!

Nën tingujt e simfonisë të shpirtit tënd,

Buzëqeshja ime shkelqen bjeshkëve.

Në shi puthjesh

Harroj botën e çmendur,

Kur ti bëhesh njësh,

Me mua dhe engjëjt këndojnë,

E ndjenjat vallëzojnë.

E bukura ime, sa shumë të dua,

Ti që thirresh grua,

E të ruaj si sytë e mi përherë,

Që mos të më mungosh në dimër

As në Verë.