E di ti?Manushaqe Ismailaj


E di ti?

E di ti çështë urrejtja?

Ske se si ta dish!

Është barut për të qëlluar,

E në fund në një gotë lotin të pish!

E di ti çështë lumturia?

Se kupton asnjëherë!

Është kuti e paketuar,

Sytë shkëlqejnë shënd e verë!

E di ti çështë vetmia?

Ja ku po ta them!

Zemrën bosh e godet mërzia,

Qajnë sytë e goja s’flet !

E di ti çështë miqësia?

Sështë kala prej rëre!

Intrigat të çojnë te keqësia,

Nga goja mos nxirr veç vrere!

E di ti çështë besimi?

Mësoje pra ta kuptosh!

Të mbash fjalën që e thua,

Dhe asnjë të mos dëmtosh!