E dua natyrën!Laureta Malaj


E dua natyrën e bukur

aromën ta ndiej unë në të .

Një baladë që notat s’ndryshon

e dua ta ndiej unë pa zë .

E dua gëzimin e ditës ,

kur dielli shtrihet si pasqyrë .

Lëndinat e mbushura me lule

ku shpirti këtu s’lodhet kurrë .

I dua unë brigjet e larta

dhe gjirin e thellë në horizont.

Misterin që mban në gjelbërim

na bën këmbëkryq ne të rrimë .

I dua dhe tingujt e zogjve

që këngën fillojnë çdo mëngjes .

Ma bëjnë ditën edhe më të bukur ,

sa çdo ditë me endje i pres !