E lëmë për nesër-Rudina Muharremi Beja


Me gurë të vdekur mos i ngrejmë sot muret

për të ruajtur copëzat e zemrës së vrarë

e lëmë për nesër çastin fatkorb

dhe dufin rebel që heq zvarrë…

E lëmë për nesër atë varg lotësh

zbritur buzës së plasur nën hënën e ngrënë

Pikëllimi i tyre shemb qiparisët buzëvarreve

zgjon të vdekurit që flenë…

Le të ikin hijet përkulur mbi tempuj

në vend të tyre, të mbijnë trëndafilë

E lëmë për nesër urrejtjen që fik fjalët,

e tinëz, verbon dashurinë…