E lirë mes turmës në rrugë!!Natasha Ilia Çuro


E lirë mes turmës në rrugë…

Të eci krenare me kokën lart..

Në zemër oh ndjej një zhurmë..

O zot pse jam kaq e pafat..???

E lirë jam jo çupë mamaje..

E lirë dhe dua të fluturoj si skifter ..

Fluturim është fjalë e madhe…

E lirë të fle dhe mbi sfungjer..

E lirë jam po zvaritem si breshkë..

Mbi kurriz mbaj një samar laraman..

Po digjem tretem si eshkë..

Me fjalë thjesht rrah ujë në havan..

E lirë dua të jem botën ta çmend..

Ti ngjaj helikës aeroplanit. centrifugë..

Pas ideve, rrugëve të botës jashtë të rend..

E lirë ,e lirë në mes të turmës…

E lirë pranë kutisë të votimit..

E lirë të shaj të mallkoj të këndoj si dua vetë…

Lakuriq tua përplas gjithkujt mendimin..

Pastaj le të më çojnë në ferr përjetë..

Të rend të kërcej si gafore. ..

Në pellgje me ujë ,batak me llucë…

Të fluturoj në vendet arbërore..pa sinore

Kush na coptoj tu flak në turinj këpucë…

E lirë e papunë e pafe. .pa detyrë të caktuar,

E lehtë elektron.. pa tituj shkencor Dr profesor,

Vetëm mes turmës mos eci më e dëshpëruar..

E lirë e lirë. mes turmës,…. pa mure. .pa sinor…!!

Autore:

Natasha Ilia Çuro Greqi

ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!!

Ελεύθερη μέσα στο πλήθος στο δρόμο…

Περπάτω περήφανα με το κεφάλι ψηλά..

Στην καρδιά μου, αχ νιώθω ένα θόρυβο..

Θεέ μου γιατί είμαι τόσο άτυχη..???

Οχι μαμούθρα μια κόρη τις μάνας..ειμα ελεύθερη,

Ελεύθερη και θέλω να πετάξω σαν γεράκι..

Να πετάς είναι μεγάλη λέξη…

Ελεύθερη για να κάνω ύπνο σε ένα σφουγγάρι..

Είμαι ελεύθερη, κια σέρνομαι σαν χελώνα..

Στην πλάτη μου κουβαλάω ένα σαμάρι λαραμαν..

Καίγομαι, λιώνω σαν τσακμακι με την φλόγα..

Απλά χτυπαω το νερό στο γουδί..με λόγια..

Θέλω να είμαι ελεύθερη και να τρελάνω,τον κοζμο

Να είμαι σαν προπέλα αεροπλάνου. φυγόκεντρος..

Με τις ιδέες, να τρέχω στο κόσμο χωρίς εμπόδιο,

Ελεύθερη, ελεύθερη μέσα στο πλήθος…

Ελεύθερη κοντά στην κάλπη..να ψηφίσω..

Ελεύθερη να βρίζω, να τραγουδήσω όπως θέλω…

Τα λόγια γύμνια να τους λέω χωρίς. ντροπήα

Τότε ας με πάνε στην κόλαση για πάντα..

Να τρεχω να πηδάο σαν . .καβούρι.

Σε λιμνούλες με νερό, χομα με λάσπη…

Να πετάω στα απαγορεύτα εδάφους αλβανικής περιοχές.. χωρίς λουρί

Ποιος μας χωρίςε, να ρίξω παπούτσια στη μούρη..

Ελεύθεροι,άνεργοι,άπιστοι,καμία, αναγκαστικη εργασία ..

Εύκολο ηλεκτρόνιο,χωρίς επιστημονικούς τίτλους Δρ. καθηγητής,

Μόνος ανάμεσα στο πλήθος, μην περπατάω άλλο σε απόγνωση..

Ελεύθερη ελεύθερη ανάμεσα στο πλήθος, χωρίς τοίχους. .χωρις σινορ…!!

Συγγραφέας:

Nατασα Ηλία Τσουρο Ελλάδα