E llahtarisur ti je-Azem Baliaj


Ti je nje llahtari e llahtarisur

sa dhe Safo do te kishte zili,

Ti je nje poete krejt e krisur,

dhe vargjeve thur cmenduri!

Ti je fiks si thoshte Lasgushi

“me e fshehte se fshehtesia”,

Je marke vere prej nje rrushi

qe po e pive s’te iken magjia!

Ti je ashtu si une te mendoja

para se te shkrihesha me ty…

Lulezon jete dhe mbi rrenoja

ne krisje te fshehta si llahtari!

Ti je, ajo, rrezja mengjesore

kur ne horizont e virgjer del…

Safo do te donte “dashnore”

rrezik, te me “vrase” ne duel!