E mira dhe e embla-Meri Kusi


Mos qaj per dhimbjet e jetes.

Do te kalojne persa kohe’ zoti te shikon.

Do t’i fshij shqetetesimet dhe pse vitet: kalojne..!

Gezohu lindjes se diellit.

Shikoi rete kur puthin trendafilat’ te celin..

Lere trishtimin merr zemer.

Lsrgo erresiren e renkimin..!

Zoti eshte afer teje e te degjon.

Do t’i largoje dhimbjet e psheretimat..

Leshoi flatrat e fluturo.

Buzeqeshi shpreses’ enderrave me vargjet e tua.

Te kaptosh kete bote te trazuar..!

Pse ke frike?.

Mendo mire e mos u dorezo kurre.

Besoi zemres’ mendjes penes tende.

Ti je gjithe kurajo e enderrime..!

Meshira nuk eshte per ty.

Vazhdo perpara e sigurt.

Zemra jote eshte plot miresi.

Buzeqesh ‘ je njeri me vlera..!

Hapi flatrat e fluturo.

Kalo dete e oqeane.

Mos thuaj kurre nuk mund.

Ti je njeri qe shkruan me sy e ne heshtje.

Mes dhimbjeve’ goditjeve e lendime te pafajshme.

Shkruaj vargje e poezi .

Moj e mira’ e embla.

MERI..!

Me respekt.

@ GOLDEN.

MERI KUSI.