E mira e të mirave


Robert Mavro

Nuk kam pse të kujtoj vitet që shkuan

As ti harroj sikur të ishin vitet erë

Por armiqtë e padukshëm që më lënduan

Nuk kam për ti harruar asnjëherë!

As miqtë që mu gjendën në vështirësi

Dhe hiqen sikur fshehin kohën e shkuar

Dhe ata që më përmendin të mirën gjithsesi

Shpejt kam për ti harruar!

Por duket sheshit ata që më deshën

E vërteta del në shesh herët apo vonë

Sa herë isha pikëlluar aq herë ata qeshën

Sa herë rrëzohesha qeshnin gjithmonë!

Nëse bere të mirë në jetë kush mund

Daç me zor me vullnet apo me dëshirë

Dhe nëse e përmend çdo ditë gjithkund

Atëherë ajo nuk quhet ,,,,e mirë!

5,,9.21Mrsi

About Post Author