Eda Zhiti :“ANTOLOGY”në Kinë  përfshihet Visar Zhiti dhe Jeton Kelmendi


                Eda Zhiti :“ANTOLOGY”në Kinë  përfshihet Visar Zhiti dhe Jeton Kelmendi

Universal poetry

from today”

(ANTOLOGJI

Poezi universale

nga sot)

U botua në Kinë, në gjuhën angleze, e përgatitën njohës të poezisë botërore, rumuni Ion Deaconescu dhe kinezi Zhao Lihong, mbi 800 faqe, botim luksoz i “grinta”-s, me poetë të shquar nga të gjithë kontinentet, fillon me Adonis, aty janë nobelistë si Ëole Soyinka, Tomas Teanströmer, ka poetë si Yevgeny Yevtushenko, etj, nga Kosova është zgjedhur Jeton Kelmendi dhe mbyllet me Visar Zhitin, me 8 poezi të tij. Nga secili poet, njëra nga poezitë është faksimile, me shkrimin e tij të dorës.

Dy poetë shqiptarë në antologjine universale të poezisë, – na bën me dije Jeton Kelmendi, që sapo i ka mbêrritur antologjia në Prishtinë, – gjithsesi është arritje e letrave shqipe, gëzim pêr poezinë që na bashkon me botën…

About Post Author