Edhe kur loti nga dhembja e thellë pikon…


Shkruar nga SamiARIFI

Edhe kur loti nga dhembja e thellë pikon…

Shkruar nga Sami ARIFI

Dikush qanë e dikush qesh,

dikush lind e dikush vdes!

Ca presin gëzim për dasmën,

ca tjerë presin n’pikllim për vdekjen…

Me gëzim e hidhërim është e mbushur kjo jetë,

këtto rrugë t’pandalshmei Plotfuqishmi i cakton vetë…

Kupa mbushet me vështirësi,

dhembjet shpirtërore s’të lejojnë qetësi…

T’kemi qetësim shpirtëror,

t’besojmë se lindejen dhe vdekjen…Perëndia e ka n’dorë…

Dashamirët rrinë n’kontakt me ty,

t’heqin vuajtjet s’të lejojnë t’qajsh si fëmi…

S’është turp për atë që e donë,

edhe kur loti nga dhembja e thellë t’pikonë…

About Post Author