Eduart Frakulla-Labëri që flet me bejte


Labëri që flet me bejte

Labëri që flet me bejte
………….Lule lëndine më vete,
…………………..Ligjëron e tunde djepe ,
……………………..dhe Botë bëre për vete !

Labëri, nëna bujare ,
……….e ëmbla dhe në të qarë ,
…………. O Zonja që flet me bejte ,
…………………. ……… O yll, o margaritar .

O Lulja e rrallë në shkëmb’
……Qajnë, kur përmendin emrin tënd ,
……………….E sertë, – thonë , -por e kemi nënë …
Ligjëron e tund vënd… , fjala e saj gur i rëndë .

Zonjë përmbi zonjat mbete ,
……….Labëri,- thonë ,-flet me bejte ,
…………………….Fale shpirt e shkunde xhepe ,
…………………………… s’mbajte asgjë për vete !

Shkroi : Eduart Frakulla ”Pasha Vlonjati”
19 gusht 2015 , (në 2:00 pd…)

About Post Author