Eduart Frakulla:Shtojzavall a zanë je?!


SHTOJZAVALL A ZANE JE ?!

Çdo mëngjes pa fshehur hëna

në rrugë më shkon pikërëna ,

e vogla që ma do zëmra ,

Yll që ka qëndisur nëna !

Si në ëndrra, ëndërr pashë ,

mjalt’ më jipje mjalt’ të dhashë

putha buzë ndezur në afsh’…

O ZOT… Pashë e preka, çfarë nuk pashë!

Hoqa këmish’ të mëndafsh..

ndjeja zënë e ëmbël vash’!

I imi Drago ….,avash’ ……

qesha e pikturova mbi peisazh

…. ngjyrat e ylberit lash’ !

Dhe kur gjumi nis më zë,

vjen më zgjon ti diell i jetës,

rend pas gjurmëve të tua,

shtojzavall a zanë je ?!