Eduart Frakulla:Syt’ e tu enigme e kohës !


SYT’ E TU ENIGME E KOHES !

Sytë e tu enigmë e kohës

heshtur sot vështrojnë,

kujtojnë ditët që kaluan

ato ditë numërojnë….

Ata sy plot shkëlqim

sot janë të venitur ,

ëndërra e marrë gënjeshtare

Ehh, sa shumë i ka drobitur….

Syt’ që flasin aq shumë

tregojnë shpirtin çfarë mban,

tamam thonë: dritare e shpirtit

zbulon sekretet ku janë….. !

Syt’ e tu enigme e kohës,

jo s’më ( shonë) shikojnë me zemërim ,

e dinë jam ilaç shëronjës ,

veç sot s’shërojë dot shpirtin tim…..!

Ndaj rri pushoj në breg të detit

vjen me merr një fllad i lehtë

Syt’ e tu enigmë e kohës,

nëpër dallgë nëpër det !

Dhe mes dallgës, i plagosur

Shpirti im nis këndon…

ja nis këngës ëngjëijt rrotull ditë e natë veç këngë këndon…

About Post Author