Eduart Veli:Dashuria jonë


DASHURIA JONË

Një jetë,të dashurova si i marrë.

Me dashuri,nuk u “ngopa ” kurrë.

Dashuria,është më e bukura farë.

Dashuria,është e ngrohtë si furrë!

Nga vitet,më flet një manxurane.

Më përshëndet lehtë ,një mimozë.

Ti,more më të bukurën e kësaj ane.

Deshe me zjarr,një drenushë belhollë!

Sikur ta masnim,kohën e dashurisë.

Do bëheshin shumë vite ,padyshim.

S’u ngopa ,me mushtin e lumturisë..

Edhe pse je brënda ,në shpirtin tim.!

Kush vallë qe ai,që shpiku dashurinë?

Ç’është kjo valë e nxehtë,prushëzuar?

E çmendi,marrosi,e skllavëroi njerinë.

I dhuroi,nimfën e jetës,qoftë i lëvduar!

Je në kapilarë,..me emrin tënd frymoj.

Ti,je në sytë e mi,je në vena,në lëkurë.

Çdo tik tak,të them,të dua,të dashuroj!

Për mua,je ilaçi im,kur bëhem sëmurë !

Shën Valentini,u ringjall përsëri sivjet..

Rojet dhe nga varri,smund ta mbanin.

Gjithë dashuritë,bëjnë të ëmbël një det.

Dashuria jonë,e bën të ëmbël oqeanin!