Eh moj Nënë Drane Bunjaj…Selman Hysi


Eh moj Nënë Drane Bunjaj…

Ne kurrë nuk do te harrojmë…!!!

Sa pash foton, lotët me shpëtuan..

Nene Dranen,nje nene e paharruar..

Ti moj Nene sa here na hapje portën e shtëpisë..

Buza gaz,e qeshur e dashur,na prisje krahapur ne mese te avllisë..

Buke,djathe,meze e raki,..

Nga larg flisë ejani, ejani “bijtë e mi..”

Kufitaret, shtëpinë Dranes e kishin si “fole..”

Një grua, Nënë me shpirt te madh, këmbëkryq ulej me ne…

Shume vite kane kaluar moj Nene Drane

Me mall e shume dashuri te kujtoj, zemër luanë..

Sa shpirt mire, një nene qe kurrë ne bote dot se “takon..”

Por ja fati na deshi me këtë Malësore u njohëm…

E paharruar ne jete te jetëve ti për mua do te ngelesh..

E ndoshta atëherë isha i ri,sot mosha bene te veten..

Rrite femije,i edukove e i shkollove..

Një Nene e paharruar, mikpritëse e bujare…

__^^__

Shënim: Nene Dranen e njohe qe nga viti 1974,atehere kur mora kontakt me fëmijët e saj,djemt….e derisa u largova nga Kompania Kufitare Vermosh, e vendosur ne afërsi te ish shtëpisë se Preng Carlit….viti 1978…..

Jo vetëm si indivit,por dhe me familjen kam vajtur disa here ne familjen e MADHE te Nene Dranes ne Vermosh……

Me vjen keq qe Ajo është larguar nga jeta,por ka lënë mbrapa një familje te madhe…

Qofsh e paharruar moj Nene…..!!!!