E’h rini ku të-të gjej!?Aferdita Hadaj


***********************

Eh, rini ………ku të- të gjej !?

Nuk lashë s’kutë pa të kërkuar

Muza brodhi………..universit

Anjë gjurmë z’gjeti të shtruar.

E c’filitur….s’eç u kthye

E mërzitur zemër thyer

E hodhi dhimbjen në vargje

Dhe kokën, pas më se ktheu.

Jetë mizore e pa besë

Që të bukurën e fshinë

E grryen……si erozjoni

Pleqërisë ja shton mërzinë.

Pleqëria….të…..s’fidon

Sado dinake të jeshë

Se,në memorjen e trurit

Ka një kasafort sekret.

Aty, mbanë gjithë bukurite

Ashtu si stolitë me vlerë

Vitet……..e rinisë së bukur

Nostalgji ngelen përherë.

AUTORE: AFËRDITA HADAJ✍️.🇦🇱🇦🇱🇦🇱