Eh,këto kujtime…Adem Nuhaj


Eh , këto kujtime …

Seç më çuanë kujtimet

Ku , kam lënë fshatin

Ku rrjedhin burimet

Ku , bleta mbledh mjaltin.

Andej nëpër ara

Kujtimet më shpunë

Dikur hidhej fara

Bereqeti lumë.

Më çuanë nëpër pyje

Ku , zogjtë cicëronin

Ku , Hëna me yje

Natën zbukuronin.

Më çuanë n’ato vënde

Pa shkelur s’kam lënë

Nëpër brinja , gërxhe

Nga kullosja gjënë.( bagetinë).

Më çuanë , ku s’më çuanë

Kujtimet e mia

Ëndërra më zbuluanë

Ku , kaloi rinia.

Ku , buçiste oda

Nga gazi hareja

Mblidheshim te sofra

Që , shtronte aneja.

Bashkë ne fëmijtë dilnim

Kalonim beharin

Si , zogjtë neve bridhim

Fruta pylli hanim.

Dhe sazet , kur binin

Në sebepe , dasma

Vallen bukur dridhninë

Plot djemë edhe vajza.

Eh , këto kujtime

Më çuanë , ku s’më çuanë

Për vendlindjen time

Shumë ënfërra më zgjuanë.