Eh,ti jetë…!Zymer H.Haliti


EH,TI JETË…!

Je shumë e shenjtë kush të di vlerën

je shumë e ëmbël kush di si të jetojë

sa e sa vargje janë shkruar për jetën

unë me ëndje shpesh herë i lexoj

Ti je një mëngjes i bukur me diell

tj je dhe lule që çelë në pranverë

por je edhe vjeshtë kur të bie shi

që u sjell njerëzve vuajtje e mërzi

Je për dikë nënë që ëmbël ledhaton

por je edhe njerkë që jetimët lëndon

ti je kala që askush s’mund t’pushtoj

je një pellg i thellë që dikush pësoi…

Ti je mburojë e atyre që t’çmojnë

je edhe e padrejtë ndaj dashurisë

sa njerëz lumturohen e këndojnë

për ëndrrat e tyre në ditët e rinisë…

Je sfidë e ëmbël kur të sfidojnë

je edhe oazë që rrallë kush e di

je e atyre që të jetuan e jetojnë

je shpresa e vetme për çdo njeri.