Ej, ti që ditke:Lefteris Papadhopoullos:Shqipëroi: Lefter Shomo


LEFTERIS PAPADHOPOULLOS
EJ, TI QË DITKE( EΣΥ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ)

Εj, ti që shumë gjëra di
Dhe pret radakja jote
Më thuaj çdo i saj qerpik
Mëndafsh sa do prodhonte?

Ej, ti që letrat rri dhe hedh
Dhe di të lexosh fallin
Sa venedikase flori
Nga flokët e saj dalin?

Dhe ti që kafen qetë pi
Shikon, lexon filxhanin
Fol, sa peshon kjo psherëtimë
Që shkon të më marrë xhanin ?

ΕΣΥ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ

Εσύ που ξέρεις τα πολλα
Κι’ ο νους σου κατεβάζει
Το κάθε της ματόφυλλο
Πόσο μετάξι βγαζει;

Κι’ εσύ που ρίχνεις τα χαρτιά
Και ριζικά διαβάζεις
Πόσα βενετικά φλουριά
Απ’ τα μαλλιά της βγαζεις;

Και ‘ συ που ρίχνεις τον καφέ
Και βλέπεις το φλιτζάνι
Πόσο ζυγίζει ο στεναγμός
Που πάει να με πεθανει;

Shqipëroi: Lefter Shomo K/ 429l.p.α