Ekskluzive-Foto Ali Pashai në prerin e Zonja Vasiliqes-Nga Parashqevi Paci Sahatçi


Foto Ali Pashai në prerin e Zonja Vasiliqes.

Zonja Vasiliqes.Lindur 1879-1834, një nga femrat me më influence në haremin e Ali Pashë Tepelenës dhe një nga të preferuarat e tij.

U martua me Aliun me 1808.

Janar 1822 gjate rrethimit te fundit të rrethimit të Janinës ,nga forcat e sulltanit otoman.

 Aliu me Vasiliqinë dhe gardën u arratisen në ishull.

Aliu u shpall i jashtëligjshëm dhe u ekzekutua ,më 22 janar.

Vasiliqia u burgos ne Kostandinopoje. Mori pafaj sinë dhe u kthye ne Greqi, ku vdiq më 1834.