Ekspozita 1-“Dritë”-“Galeria Irina”- Tiranë


GALERIA IRINA Tiranë

Ndërsa puna në galerine, “IRINA Gallery Tirana” hyn në fazën e saj përfundimtare, kushtuam një ekspozitë unike të përbashkët.

Me krijimet e artistëve bashkëkohorë!

MUSTAFA ARAPI

Adrian Devolli

IRINA HYSI

IDRIZ BALANI

Leon Cika

MIRA KUCUKU

FATMIR TUFINA

Violeta Kongo

26. 12. 2023 – 26. 1. 2024

Kurator i ekspozitës, profesor dhe studiues arti, Adrian Devolli!

Ekspozita “Drita” është një mundësi unike për të zbuluar evolucionin e këtij arti magjepsës dhe për të kuptuar sesi teknikat e gdhendjes, ngjyrave dhe formave kanë ndikuar në kapjen dhe shprehjen e dritës duke krijuar imazhe nga realiteti dhe duke ndikuar në lëvizjet artistike të kohërave në të cilat jetojmë, një dialog, mes mjeshtrave të vjetër dhe krijuesve bashkëkohorë!

Me më shumë se 12 vepra, kjo ekspozitë jep një pasqyrë duke i vendosur ato në kontekstin historik

Me inaugurimin e galerisë, ekspozita “DRITE”, shpalos larminë dhe pasurinë e saj, veçanërisht përmes veprave që kanë ardhur deri te ne, pikturat, grafikat e Mjeshtrit të Madh Mustafa Arapi, skulpturave të mjeshtrit Idriz Balani, veprat e studiuesit të artit Adrian Devolli, qeramika e mjeshtres Mira Kuçuku dhe artistë të tjerë që ndriçojnë me veprat e tyre dhe që na lejojnë të evokojmë këtë ekspozitë, sipas Artit!

Për herë të parë, galeria u përurua me rilidhjen me historinë e Artit, tregime historike, piktura, grafika të ndriçuara dhe vepra të tjera figurative, në një dritë të re.

ANËTARËSIMET DHE PËRFITIMET

Bashkohuni me një nga programet tona dhe përfitoni nga 1 vit akses në koleksionet e përhershme dhe ekspozitat e përkohshme

Nëse jeni në Tiranë, mos e humbisni rastin ta vizitoni, edhe nëse jeni një artdashës kureshtar.

Bëhuni mik i “GALERI IRINA Tirana” dhe vizitoni ekspozitën.

IRINA Gallery Tirana

Irina Hysi

Kompleksi Halili, Rruga e Dibrës, Tirana

Tel ;- 0695581308