Ekuipazhi i filmit të Trekëndëshit të Bermudës zbulon një pjesë të anijes kozmike Challenger


Zbulimi ishte i papritur për të thënë të paktën. 

Ekuipazhi kishte qenë në kërkim të një avioni të rrëzuar të Luftës së Dytë Botërore brenda rajonit famëkeq të Atlantikut të Veriut.Në atë që duhet të jetë një nga zbulimet më të pamundshme të viteve të fundit, një ekip dokumentarësh i History Channel që kishte filmuar skena për serialin e ardhshëm ” Trekëndëshi i Bermudës: Në ujërat e mallkuar ” ka gjetur një pjesë të madhe të anijes kozmike Challenger në dyshemenë e oqeanit. .

Ekipi kishte qenë duke kërkuar për rrënojat e një avioni të Luftës së Dytë Botërore në një zonë të oqeanit të njohur për zhdukjet e pashpjegueshme të anijeve dhe avionëve të ndryshëm gjatë dekadave.

Një pjesë e madhe e mbeturinave të anijes kozmike – e para që u gjet në 25 vjet – ishte gjëja e fundit që ata prisnin të gjenin atje.

Vetë Challenger ishte shpërbërë vetëm disa sekonda pas ngritjes në një aksident tragjik që u kushtoi jetën të shtatë anëtarëve të ekuipazhit të tij në janar 1986.

“Ky zbulim na jep një mundësi për të ndaluar edhe një herë, për të lartësuar trashëgiminë e shtatë pionierëve që humbëm dhe për të reflektuar sesi na ndryshoi kjo tragjedi”, tha administratori i NASA-s, Bill Nelson.

“Ndërsa kanë kaluar gati 37 vjet që kur shtatë eksplorues të guximshëm dhe të guximshëm humbën jetën në bordin e Challenger, kjo tragjedi do të mbetet përgjithmonë e ndezur në kujtesën kolektive të vendit tonë.”

“Për miliona në mbarë globin, duke përfshirë edhe mua, 28 janari 1986, ndihet ende si dje.”

About Post Author