“Elementi 115 është karburanti i UFO-ve të avancuar”


Lazar pretendon se ka parë nëntë automjete të dallueshme aliene atje dhe ka informacion të gjerë mbi mekanizmin e shtytjes dhe specifikimet e tjera teknike të një anijeje kozmike në formë disku që ai i referohet si modeli sportiv. Pasi u përcaktua se “shkollat ​​që ai pretendohej se kishte ndjekur nuk kishin të dhëna për të, ndërsa të tjerët në botën shkencore nuk mbanin mend ta kishin parë ndonjëherë”, vërtetësia e Lazarit u vu në dyshim. Mbrojtësit e Lazarit argumentojnë se kualifikimet dhe e kaluara e tij u dëmtuan për të ngritur çështjet e sakta të besueshmërisë që kanë ngritur kundërshtarët e tij. Pra, po në lidhje me Ununpentium, i njohur zakonisht si Elementi 15?

Në një hetim të fundit të përshpejtuesit, studiuesit verifikuan praninë e këtij elementi sintetik. A do të mjaftojë t’i jepet ununpentium një emër i ri dhe njohje formale? Një seri e re eksperimentesh tani mbështet gjetjet e një prej atyre elementeve. Në përshpejtuesin GSI të Gjermanisë, një ekip ndërkombëtar studiuesish krijoi një element me 115 protone. Kjo nuk është hera e parë që një ekip hulumtues ka krijuar elementin, i cili njihet si ununpentium (latinisht për një-një-pesë plus “-ium”).

Ununpentium u krijua fillimisht në fillim të viteve 2000 nga një ekip shkencëtarësh rusë dhe amerikanë, të cilët publikuan një studim mbi të në vitin 2006. Megjithatë, Unioni Ndërkombëtar i Kimisë së Pastër dhe të Aplikuar (IUPAC) nuk i konsideroi ato të dhëna të mjaftueshme për të njohur zyrtarisht—ose emri-ununpentium në atë kohë. Studimet e fundit të GSI janë një tjetër hap në drejtimin e duhur. Pse themi se individët “sintetizuan” ose “krijuan” ununpentium në vend që ta “zbuluan” atë? Ununpentium, si elementë të tjerë super të rëndë, mund të ekzistojë vetëm si rezultat i eksperimentimit njerëzor. Është një element krejtësisht artificial (ununpentium: elementë: poliestër: pëlhura?). Ju nuk mund ta bëni atë në asnjë laborator, as. Proceset e shkrirjes, reaksionet bërthamore ose kimikate të tjera shumë të specializuara kërkohen për të krijuar atome më të rënda se uraniumi, i cili është elementi më i rëndë që ekziston natyrshëm në Tokë dhe ka 92 protone. Përshpejtuesi GSI ka prodhuar më parë gjashtë elementë sintetikë me më shumë protone se uranium. 

Për të krijuar ununpentium, një grup shkencëtarësh në GSI sulmuan një shtresë të hollë të americiumit, një element sintetik me 95 protone, me jone kalciumi, secila prej të cilave ka 20 protone. Bombardimi bashkon bërthamat e atomeve të americiumit dhe kalciumit për të formuar një bërthamë të re 115 protonike. (Shih faqen e internetit të “elementëve të rinj” të GSI për një GIF udhëzuese.) Ununpentium, si të gjithë elementët super të rëndë, të prodhuar, prishet me shpejtësi. Studiuesit prodhuan atome ununpentium që zgjatën vetëm 30 deri në 80 milisekonda për shpalljen e vitit 2006. Anëtarët e IUPAC tani do të studiojnë konfirmimin e ri të punës së vitit 2006 dhe do të vendosin nëse është i mjaftueshëm për të garantuar njohjen formale për ununpentium, sipas Universitetit Lund në Suedi. Testet e fundit ununpentium në GSI u drejtuan nga studiuesit e Lund. Ndërkohë,

Sipas Laboratorit Kombëtar Lawrence Livermore në Shtetet e Bashkuara, puna mbi elementët sintetikë jo vetëm që konfirmon hipotezat e ftohta të kimisë, por gjithashtu i ndihmon studiuesit të kuptojnë më shumë rreth procesit të ndarjes në përgjithësi. Ununpentium, nga ana tjetër, nuk ka gjasa të shfaqet edhe në pajisjet më të avancuara të së ardhmes. Shkencëtarët kanë zbuluar vetëm aplikime të dobishme për atomet sintetike me 100 ose më pak protone deri më tani. Natyrisht, asgjë në lidhje me këtë gjetje nuk mbështet fantazitë fantastike të Bob Lazarit, dhe ndërkohë që ka qenë gjithmonë teorikisht e realizueshme të gjenerohen shumë prej këtyre elementeve që nuk ndodhin në natyrë, duke e bërë këtë në laborator vetëm na mëson asgjë rreth shkrirjes në këtë kohë. Nuk përmendet UFO-t.