Eleni Fotaqi-Dashuria kërkon ajër-Shqipëroi: Lefter Shomo


E L E N I F O T A Q I

DASHURIA KËRKON AJËR

( ΘΕΛΕΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΑΕΡΑ)

Tashmë e dija se s’ pyet për mua

Mallin tim e dije gjithashtu

Pesë mollë kishe ti kafshuar

Duhej që e gjashtë t’ isha unë?

Hiqmu tej ,mos më qëndro afër,

Hiqmu tutje, m’u largo,

Se dashuria kërkon ajër

Hiqmu tutje pra, atë nuk e burgos!

Shihja se më luaje në zare

Shihje edhe ti që unë pres

Vargje dymbëdhjetë margaritarësh

Shkoqe dhe tani kërkon t’i gjej.

Shqipëroi: Lefter ShomoK/237e.f. α.

About Post Author