Elham Pasha:Me këngtaren e mësuesen Miranda Kondakci nga Dimali


Elham Pasha:

Me këngtaren e mësuesen Miranda Kondakci nga Dimali

~ p o t r et ~

Me personazhin në fjalë,njihem,gati 19- vjet më parë,atëherë,kur Miranda kishte filluar punën, mësuese e re,në shkollën 9- vjecare” Sali Gjuka”,Ura Vajgurore,bashkia Dimal,Berat.Në ato vite ,vajza e re e këtij qytet,i njihej më tepër si këngtare.Këndonte këngë të muzikës së lehtë,por më tepër këngtare e folkut,vecanrisht asaj myzeqare e beratase.Vajza nga qyteti i Urës Vajgurore,si këngtare, ka një timbrim – melodioz të vecant,deri tek mezosoprano e lirik,vecanrisht në këngët popullore.Ajo,tashmë,ka një numër këngësh e vidioklipe të ndryeshme,të realizuar. Miranda,ka marr pjesë edhe në festivalin folklorik Kombtar të Gjirokastrës,ku,bashkë me grupin folklorik të Dimalit, ka fituar edhe cmime kombtare.Miranda Kondakci, njihet edhe si një prezantuese e aft, e plot pasion,jo vetëm në Dimal e Berat.Ajo ka organizuar e drejtuar shumë koncerte festive për vitin e ri,aktivitete kushtuar emigrantve e poetve të rinj.Miranda shton,se kënga shqiptare, edhe ajo e folkut,duhet të ngreh në artin e duhur,tekstin e këngës dhe përmbajtjen e saj ,dhe mos t’ja lërë të lirë amatorizmit dhe banalizimit.Miranda Kondakci,tashmë është edhe një mësuese me përvojë pune e kualifikimi. Përmbi pesë vjet,ajo ka qënë edhe drejtore e shkollës 9- vjecare “Sali Gjuka”,Ura Vajgurore.Nuk është e lehtë,të jesh ,vërtet mësues profesionist e aq,e jo e lehtë,drejtues , thot ajo. Shkolla “Sali Gjuka”,gjithmonë ka arritur rrezultate të mira,jo vetëm në rang bashkie,por edhe në krejt prefekturën e Beratit,fal punës profesionale dhe apasionate të mësuesve,vet nxënsve tanë e prindërve të tyre .Ura Vajgurore është arsimdashës… Unë këtu kam lindur,rritur arsimuar e këtu,punoj.Nderim të pa shlyeshëm për mësuesit e nxënsit tanë të mrekullueshëm! Por,do të shtoja se ende arsimi ynë vuan,që nga mentaluteti,milintantizmi,deri tek mësuesit që vijnë edhe nga portalet…
Elham Pasha,publicist.

About Post Author