Elida Prifti-Hajde ,moj të marrtë e mira


HAJDE ,MOJ ,TË MARRTË E MIRA

Ky oxhaku plot me dru
Flak e prush që të kënaqë
Po pres zonjën unë këtu
Dhe me të hallet ti qaj.

Këmbjet hodha përmbi zjarr
Pres mbi zjarr të vë xhezvenë
-Hajde ,moj,e mira të marrë
Sill filxhanët e kafenë.

Hajde ,moj ,se ka lezet
Kur këmbëkryq të pimë kafe
Nuk më shijojnë nga dorë tjetër
E muhabeti ,s’më ka lezet.

Dhe aty ,pran oxhakut ,
Pranë një zjarri bubulak
Nëpër mënd kalojnë vitet,
Ti ,e njëjta , zemërbardhë e gojëmjalt !

Autore: Elida Prifti
Greqi

About Post Author