Elida Prifti:Gjithë botën ka !!!


Gjithë botën ka !!!

Hëna vraponte e drobitur, ne hapat e jetës vrullin s’e ndali kurrë !
Në udhën e saj mes dallgëve ,me buzë të tharë e të zhuritur !
Ne shpatull mbajtur një mal të rende thepisur …
Përpara greminë e mbrapa lum me valë t’egra ziliqare cfrynin.
Hëna ne gjoksin e saj shtrëngonte fort dy yje nga zoti dhuruar .
Kurr nuk i lëshoi nga duart e ,kurrë nuk u dorëzua .
Si çeliku në zjarr shkrihej , yjet mbrojtur
Dhe pse shumë herë barkun finjë ,nga vilania e këputur .
Gjën më të vështirë e bëri shumë të lehtë ,e të pamundurën e bëri të mundur.
Fryma e shpirtit të shenjtë në sisë qumësht ushqyer .
Me djepin e zëmrës përkundur, e netët e gjata gdhinte me ninulla në vesh kënduar..
Hëna i shikonte dy yjet kur rriteshin cdo ditë,
Merrte forcë e kurajo ,dhe malin nga shpatullat e hante me dhëmbë cdo ditë, cik e nga një cik !
Hëna gëzonte me shkëlqimin e yjeve,
Që cdo ditë e cdo orë Perëndia i mbushute me bekime.
Hëna është e lumtur , më e pasur në dynja ,gjithë botën kaaaa …

Elida Prifti 21.7.2022
Greqi

About Post Author