Elisabeta Gockaj :Mbi botë atë ditë do të kem humbur


 Mbi bote atë dite do te kem humbur

Nëse ti futesh brenda syve te mi

Do shohësh se ç’pamje ka fytyra jote

Nëse buzëqesh ajo me jep te pi

Burimit ku rrjedh gëzimi  i  kësaj bote.

Nëse sytë do ti këtë mbytur mërzia

Ne detin e trishtimit do zhytem te te ngre

Veç te lutem përdori sytë e mi

Qe te dalim gjalle te dy ne tjetrin breg .

Pas malit Dielli përkohshëm rri i fshehur

Dhe Hëna përkohshëm qiellit humbet

Por kurrë s’harrojnë te shfaqen mes qiellit

E te shohin veten mbi te kthjellëtit liqene.

Ne se syve te mi sdo mundesh te depërtosh

Mbi bote atë dite do te kem humbur

Dhimbja do t’me treste ngadalë përmbi toke

Pa pasur nevojë për një shenje te qivuret.

About Post Author