Elisabeta Gockaj :Merimanga dhe krimbi  i mëndafshit


 Elisabeta Gockaj

Merimanga ne nje sall

Filloj krimbin qe te tall

Je gjumash…. je qullash

Krimbi ja kthen avash, avash

Send pisllik por end mendafsh.

Miza dhe gjella

Ne nje pjat me gjelle plot,

Kish ren nje mize e bente not’

I thot gjelles pa meshir

Me ndote moj ne yndyr :

Ja kthen gjella …mojti ç’thua !

Une ty…… apo ti mua !

Emri

Nje laraske kish ber nje glase

Dhe e shiste per piktur

Mblidhen gjithe kafshet e pyllit

E dekorojne me flamur.

Thashethemet moren pyllin

Peshperimat gjithe nga pas

Por …..as’kush s’pati guximin

Te pranonte ….qe ish glas.

About Post Author