Elisabeta Gockaj:Ligji i  xhunglës


Ligji i  Xhunglës (fabule)

I kane rene brirët Dashit

Tufa pas me nuk e ndjek

Hiena, Ujku dhe Çakalli

E kanë çare mes për mes .

Nuk mjaftoj me kaq, u zgjua !

Lubija qe rrinte fjetur

Mjere kopeja, se ne ç’duar

Ne k’te dimër paska mbetur !

Pa bari e pa qene stani !

Ne mes pyllit te pa shteg

Thoni valle… a do t’ja dali ?!

Te bej balle ne k’te qamet ?!

Siç po shihet, s’do shume mentë

Egërsirat do te majmen

Ne kopeja s’rebelohet

Lehte nga ta do te përlahet .

Ligji Xhunglës me te fortin

Ka nxjerr ne shesh fitimtar

Shih Majmuni …përdor shkopin !

Kur s’harin frutin ta marr !

Gjitha kane nga një “talent”

Ne mes tyre po s’këmbyen

Pa bashkim mos te kenë shpresë

Një nga një ne tresh do te thyen .

| Elisabeta Gockaj I

About Post Author