Elisabeta Gockaj:Njeri pa faj


Perseri kembana e kishe,

besimtaret lajmeroj,

nga minareja e xhamis

allahu njerezine bekon.

Ti ne mbremje per tu falur,

shkone te kisha per karshi,

une besimin te allahu,

per tu falur kam xhamin.

C’rendesi ka si ti lutesh,

ne c’inkone i fal mekatet,

zoti vjene edhe qendrone,

nese zemren ja mban hapur…

Perseri kambana e kishes,

bie forte per ta degjuar,

minarese se nje xhamie ,

hoxha dele duke kenduar.

Botes ngritur ne cdo cepe,

kulte ku te leme mekatin,

ndersa zoti brenda neshe,

thote njeri ndale pak hapin.

Kishat gjithe edhe xhamiat,

s’jane gje tjeter vecse llukse,

ku strehohet politika,

njerezine per ta perulur..

Zoti theret brenda neshe,

ndal njeri pa bere faje

ngrije kishen dhe xhamine,

brenda shpirtit tende te bardhe.