Elisabeta Gocka:Mos gjykoni


Mos gjykoni

Kush ne jete e ka provuar,

te ndaje femijen nga gjiri,

dhe shpirti ti flere i qete,

endra te bukura ti shohe syri!

Te mendoj foshnjen qe qane,

dhe te mos e mare ne duar,

te mos e shoh diteve tek ritet

gjirin e nenes duke kerkuar..

Njerezia gjithe te te percmoi.

zoti te te ket braktise,

ditet ti kaloshe ne vaje,

te jetosh per te mar frym.

Mos gjykoni ne dhimbjen time,

me lini denimin ta jetoje,

se dhemshurine e nje nene,

as me ferin, dot se pagoj.

 Elisabeta Gocka

About Post Author