Elisabetta Gockaj-Mos mê gjykoni


Elisabetta Gockaj

  · 

Mos mê gjykoni

Në se do hyje në zemrën time

Do shihje se si qëndron në kembë !

Aq sa kurajo nuk do të kishe

T’më pyesje …se kush plagë i ka lenë ?!

As një I huaj në të s’do të hynte

Pa pasur çelsin e saj në dorë

Përveç “mikeshat” që dinë të shtiren

T’mi vidhnin ëndrat për ti bërë pronë !

Kjo fantasi… ku nuk i shpuri !

Për të harritur një shkall më lartë

Nuk e kursyen zemrën që dridhej

Dhe pse e shihnin që hapnin plagë !

Ndaj mos me pyet…se si po ndihem !

E mos më pyet …në se besoj !

Kjo rrugë e jetës është gjithë mashtrime

I drejti humb nëpër k’të kohë.

E s’jamë e vetmja me këtë zemër

Dhe pse s’besoj…ju vijë në ndihmë !

Ju hap zemrën që të srehoen

E shtrydhë shpirtin për to të pinë .

Mos më gjykoni …nuk jamë naive

E kuptoj jetën më mirë se ju

K’të zemër që nuk di mashtrime

Se nxinë dotë jo…. mëkati huaj .

| Elisabeta Gockaj |