Elizondo: Të huajt po na studiojnë dhe përplasjet e UFO-ve janë të qëllimshme


David Grusch, një ish-oficer i lartë i inteligjencës 14-vjeçar, është një nga tre sinjalizuesit që dëshmuan para Kongresit më 26 korrik 2023, në seancat historike të UAP . Pas dy muajsh, Grusch u shfaq në një intervistë të gjatë me Jesse Michels, ku diskutoi gjerësisht pretendimet e tij dhe gjithashtu zbuloi disa informacione të tjera në lidhje me pretendimet e tij.

Dëshmia e tij thekson se qeveria amerikane ka fshehur prova të UFO-ve dhe indikacione të inteligjencës jo-njerëzore. Ai nuk pranoi të jepte publikisht këtë informacion, por pretendoi se e kishte ndarë atë me komitetet e inteligjencës dhe Inspektorin e Përgjithshëm dhe sugjeroi që të diskutohej në një mjedis të mbyllur.

Grusch ka mbështetjen e shumë individëve me autoritet që besojnë se ai është një person autentik. Në këtë botim të qershorit 2023 të Debrief, autorët Leslie Kean dhe Ralph Blumenthal përmendin Karl E. Nell, një kolonel ushtrie në pension dhe ekzekutiv i hapësirës ajrore, i cili punoi me David Grusch dhe e karakterizoi Grusch si “përtej qortimit”. Nell flet shumë për integritetin dhe besueshmërinë e Grusch në rolin e tij si ndërlidhës i Ushtrisë për Task Forcën UAP nga 2021 deri në 2022.

Në intervistën e fundit me Jesse Michels , Grusch diskutoi një sërë temash, duke përfshirë dënimet e rënda me të cilat përballen zbuluesit e informacionit të klasifikuar të UFO-ve, ekzistencën e pilotëve të “inteligjencës jo-njerëzore” që operojnë UFO-të dhe arsyet fillestare për fshehjen e informacionit të UFO-ve, të cilat përfshinin shqetësimet për tronditjen shoqërore dhe kombet kundërshtare si Rusia.

Grusch theksoi gjithashtu lidhjen midis Projektit Manhattan dhe ligjeve që lidhen me fshehtësinë e UFO-ve, si dhe ekzistencën e një projekti të klasifikuar në lidhje me UFO-t të ndarë nga Projekti Blue Book. Ai sugjeroi se teknologjia e këtyre entiteteve të “inteligjencës jo-njerëzore” mund të jetë shumë e avancuar, por evoluar në mënyrë asimetrike në krahasim me njerëzit, duke theksuar interesin e tyre për teknologjinë bërthamore. Luis Elizondo la të kuptohet se ushtria amerikane kishte krijuar një mjedis për të tërhequr UFO-t në mënyrë që ata të mund t’i studionin ato. 

Grusch citon një deklaratë të mëparshme të bërë nga Lue Elizondo, një ish-zyrtar i UFO-ve të Pentagonit, në lidhje me ” hipotezën e kopshtit zoologjik Galaktik “. Kjo hipotezë sugjeron se jashtëtokësorët po na vëzhgojnë, ndoshta duke shpjeguar natyrën e këtyre qenieve. Është e qartë se Grusch kujdeset të referojë drejtpërdrejt intervistën e mëparshme të Elizondos, ku ai përmendi se këta jashtëtokësorë janë projektuar qëllimisht për të pasur një pamje humanoide për ndërveprim me njerëzit.

David Fravor është një tjetër sinjalizues i UFO-ve që dëshmoi së bashku me Grusch përpara Kongresit. Ai diskutoi një takim ku ai dhe ekipi i tij u informuan nga një kontrollues se objektet fluturuese të paidentifikuara (UFO) ishin vëzhguar për më shumë se dy javë duke zbritur me shpejtësi nga mbi 80,000 këmbë në 20,000 këmbë, duke qëndruar pezull për periudha të gjata dhe më pas duke u ngjitur përsëri shpejt. Michels dhe Grusch përfshihen në një bisedë rreth natyrës misterioze të këtyre objekteve, me Michels që sugjeron se ata duket se shfaqin vetëdije dhe luajnë një lloj loje mace-miu me vëzhguesit.

Grusch tha: “Po, e di. Unë kam pasur disa njerëz me të cilët kam biseduar që kishin llojin e tyre të pamjeve nga afër. Ata thanë se edhe ata e morën atë atmosferë, e dini? Kush e di nëse kjo është psikosomatike apo e sigurt apo çfarë, por edhe ata patën një atmosferë të tillë… Unë kam pasur një djalë shumë të zgjuar që thoshte: ‘Epo, a kujdesej Darvini të fshihej plotësisht kur studionte finches?’ Dhe është sikur, ata vëzhgojnë. Nuk u intereson vërtet, apo jo? Dhe ata nuk u intereson vërtet të ndërveprojnë, por ata janë këtu vetëm për të vëzhguar.”

Diskutimi prek idenë se këto UFO mund të studiojnë ose vëzhgojnë aktivitetin njerëzor, ngjashëm me antropologët që studiojnë një fis, dhe eksploron analogji si “gorilla në kafaz” dhe mundësinë që këto objekte të kenë interes për energjinë bërthamore.

Big Think shkruan, “Hipoteza e kopshtit zoologjik, e propozuar nga astronomi i radios MIT John A. Ball në 1973, thotë se alienët mund të shmangin kontaktin me ne qëllimisht, në mënyrë që të mos ndërhyjnë në evolucionin tonë dhe zhvillimin e shoqërive tona. Qytetërimi njerëzor në thelb mund të jetë duke jetuar në një ‘kopsht zoologjik’ ose në një vend të shenjtë të kafshëve të egra, ku të tjerët që popullojnë kozmosin nuk guxojnë të shkojnë. Duke qëndruar larg nesh, ata shmangin kontaminimin ndërplanetar.

Hipoteza ka më shumë kuptim në një univers të mbushur me njerëz, nëse ka shumë qytetërime që vendosin rregulla me të cilat qeverisin bashkëjetesën e tyre. Sigurisht, nëse ka shumë lojtarë jashtëtokësorë, është gjithashtu e dyshimtë që njëri prej tyre nuk do të na kishte kontaktuar disi, qoftë edhe rastësisht. Ndoshta kjo është ajo që gjuetarët e alienëve të Tokës po zgjedhin – ndërveprime të rastësishme dhe të pasanksionuara.”

Në vitin 2016, Josh Hrala i tha ScienceAlert se ndërsa hipoteza e kopshtit zoologjik supozon se alienët ekzistojnë, ndoshta arsyeja pse ata nuk ndërveprojnë me ne është sepse ata nuk duan të kenë ndonjë ndikim në shoqërinë tonë dhe thjesht duan të vazhdojnë të na vëzhgojnë nga larg. larg. Kjo ka kuptim pasi Grusch nënkupton në intervistë se arsyetimi fillestar për fshehjen e informacionit ishte tronditja ontologjike që do të shkaktonte në shoqëri për shkak të fesë së shoqërisë në atë kohë, së bashku me fshehjen e informacionit nga kundërshtarët si Rusia.

Pse rrëzohen?

Në intervistë, Grusch sugjeroi se përplasjet e UFO-ve mund të jenë mbjellë qëllimisht për të testuar zhvillimin e njerëzimit në lidhje me ekspozimin ndaj kësaj teknologjie. Astronomi Jacques Vallee mendon se përplasjet e UFO-ve nuk janë ngjarje aksidentale, por më tepër dukuri të qëllimshme që shërbejnë për një qëllim specifik për vizitorët misterioz.

Anomalien.com shkruan, “Vallee fillon duke theksuar se provat për përplasjet e UFO-ve janë shumë të dobëta dhe shpesh kontradiktore. Ai argumenton se shumica e vendeve të supozuara të përplasjes nuk janë hetuar apo verifikuar kurrë siç duhet nga ekspertë të pavarur dhe se shumë nga dëshmitarët dhe sinjalizuesit që pretendojnë se kanë parë ose trajtuar trupa ose mbeturina alienësh nuk janë të besueshëm ose kanë motive të fshehta.

Ai gjithashtu përmend se UFO-t dhe materialet nga të cilat janë bërë nuk ndjekin rregullat normale të shkencës dhe inxhinierisë. Ai mendon se kjo është për shkak se UFO-t po na ngatërrojnë qëllimisht, duke na bërë të shohim gjëra që nuk kanë kuptim me qëllim.

Vallee tha, “Ka shumë të dhëna – dhe ato duhet të analizohen më tej. Por nuk mendoj se do të jetë një helikë nga një disk fluturues. Unë mendoj se do të jenë gjëra që do të ishin interesante nëse mund të gjeni një model për materialin. Unë jam skeptik për historitë e disqeve të rrëzuara; Unë kam një mendje të hapur për të, por i kam dëgjuar ato histori për kaq shumë vite dhe ato kurrë nuk përbëjnë asgjë të prekshme. Gjithashtu, unë jam skeptik për një arsye tjetër: Ne ndërtojmë teknologji tani që janë jashtëzakonisht të besueshme aty ku ka nevojë. Sa shpesh rrëzohet hard disku juaj? Dua të them, nëse e mbani kompjuterin tuaj për 15 vjet, përfundimisht hard disku do të prishet. Por ju nuk prisni që kjo të ndodhë. Nëse do të ndërtonit një teknologji që ju çon në hapësirën ndëryjore, ajo do të duhej të ishte jashtëzakonisht e besueshme.” 

Sipas Vallee, UFO-t nuk duan të ndërveprojnë drejtpërdrejt me ne. Në vend të kësaj, ata duan të krijojnë një situatë misterioze që na bën të pyesim se çfarë është e vërtetë dhe çfarë jo. Ai beson se këto ngjarje të UFO-ve janë si një provë e madhe për njerëzimin. Ata duan të shohin se si reagojmë ne – nëse bëhemi kuriozë, të frikësuar, të habitur, dyshues apo të fiksuar. Vallee mendon se mënyra se si ne reagojmë ndaj këtyre UFO-ve mund të ndryshojë mënyrën se si ne evoluojmë dhe si duket e ardhmja jonë.

Diskutimi preku gjithashtu mundësinë që UFO-t të jenë pasardhësit tanë nga e ardhmja, sistemet ndijore ushtarake që zbulojnë UFO-të më shpesh për shkak të teknologjisë së avancuar dhe perspektivën e Grusch të formësuar duke qenë në spektrin e Autizmit.