Elvira Zeneli-Kujtimet nga fletët e zverdhura


KUJTIMET NGA FLETËT E ZVERDHURA

Kësaj nate të gjatë dimri,

Ditarin e kujtimeve e shfletoj,

Sa dhimbje rrinë aty strukur,

Sa gëzime, mall dhe lot takoj.

Fletëve të zverdhura flatroj,

Si gjethet e fundit në pragdimri,

Kujtimet, kujtimet të zverdhura i shpaloj,

Të zbehta i marr përqafimit.

U ndamë nga njëri – tjetri atëherë,

Mes pika lotësh kristal,

Premtuam se pas shumë viteve do të takohemi,

Por fati na hodhi larg shumë larg.

Largësi e trishtë, e paparë,

Mbeti vetëm kujtim në ditar.

About Post Author